Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

koulutusta ja luentoja

Kurssien tarkempi sisältö suunnitellaan yhdessä tilaajan kanssa.

Esimerkkejä tarjoamistani kursseista:

Tutustumismatka äänityöskentelyyn (päivän kurssi )

Hoitava ääni - äänityöskentely

Ääni ja keho TYKY-kurssit

Nämä kurssit ovat tarkoitettu kaikille ihmisäänestä ja sen hyvää tekevistä vaikutuksista kiinnostuneille.  Aiempaa laulukokemusta ei tarvita, eikä laulutaito sinänsä ole tärkeää.

Kurssien aikana opetellaan luonnollista äänenkäyttöä. Ääni on voimakas, yksinkertainen, helppo ja ihmistä lähellä oleva terapeuttinen väline. Ääntä tehdessä tutkitaan äänen vaikutuksia omassa kehossa sekä mielessä. .Ääni aktivoi  aivoissa laajoja alueita, mm. tunteisiin liittyviä. Äänen avulla ihminen tulee paremmin tietoiseksi omista ajatuksistaan ja hänellä on mahdollisuus oivaltaa uutta.

Äänityöskentely mahdollistaa kokonaisvaltaisen kehollisen työskentelyn. Sen aikana hengitys tehostuu, syvenee ja rauhoittuu. Hengityksen syventyessä keho ja mieli rauhoittuvat. Näin äänityöskentely saattaa omalta osaltaan lieventää psyykkistä ja fyysistä jännitystä sekä kipua. Niinpä äänityöskentely sopiikin mainiosti myös TYKY-kurssien sisällöksi.

Musiikillisia ideoita työkalupakkiin

Kursseilla tutustutaan kokemuksellisesti erilaisiin musiikin innoittamiin luoviin menetelmiin kuten  musiikkimaalaukseen, musiikkimielikuvista kirjoittamiseen, improvisointiin ja liikkumiseen. Osallistujat voivat hyödyntää kokemuksiaan omassa työssään tai työskennellessään itsensä kanssa.

Luentoja ja toiminnallisia työpajoja

Esimerkkejä luentojen aiheista: musiikin mahdollisuudet kivunhoidossa, musiikki ja mielikuvat, musiikkiterapia ja saattohoito, mitä on äänityöskentely/musiikkiterapia, muusikon esiintymistaidot.